Aukce pro vaše odběrné místo má vítěze. Jak postupovat a zajistit si vítězný produkt? U elektřiny jinak než u plynu

15. srpna 2024

Byli jste zapojeni v letošní aukci na levnější elektřinu a plyn pořádanou Skautskou energií? 15. srpna jsme vybrali dodavatele s nejlepší nabídkou. Výsledky aukce 2024 najdete zde. Vítězné nabídky zajistí přihlášeným vysoké finanční úspory.

Zákazníci potřebují k získání vítězných produktů ještě podepsat smlouvu s dodavatelem. Proces je odlišný u elektřiny oproti procesu u plynu. Připravili jsme přehledný návod. 

Uživatelé Skautské energie přihlášení k aukci prostřednictvím zákaznického portálu moje.skautskaenergie.cz si zajistili ze strany vítězných dodavatelů závaznou nabídku na vítězné produkty elektřiny a plynu. Aby mohl být proces změny dodavatele, resp. získání nabídnutého vítězného produktu započat, je potřeba, aby každý zákazník nyní co nejdříve podepsal smlouvu, kterou mu dodavatel připraví. Podpis proběhne velmi jednoduše online a dá se zvládnout v řádu jednotek minut. 

Protože vítězem pro elektřinu je odlišný dodavatel oproti plynu, jsou i postupy pro následující postup odlišné. Pokud má zákazník jak elektřinu, tak i plyn, pak pro daná odběrná místa postupuje odlišně podle níže uvedených instrukcí.  

Jak na elektřinu

Vítězným dodavatelem, který všem přihlášeným k aukci zajistí levnější dodávky elektřiny, je společnost Yello (resp. eYello CZ, k. s.). 

Krok 1: Obdržíte e-mail s proklikem na podpis smlouvy

V nejbližších dnech obdrží zákazníci s přihlášenými odběrnými místy elektřiny na kontaktní e-mail uvedený v konkrétní přihlášce k aukci připravenou smlouvu k on-line podpisu. Vzor smlouvy je k prohlédnutí zde

Pokud řešíte fotovoltaiku a máte zájem využít řešení tzv. Férové baterie (doporučujeme), kontaktujte Yello e-mailem na yello@yello.cz a nechte si zaslat upravenou smlouvu zahrnující virtuální baterii. 

Krok 2: Podepište smlouvu a plnou moc 

V e-mailu od Yello naleznete unikátní odkaz, který vás bez nutnosti přihlašovat se přivede k připravené smlouvě a plné moci. Obojí bude připraveno kompletně tak, abyste mohli jen doplnit váš podpis. Ten provedete na obrazovce myší a uložíte. 

Nemělo by se to stát, ale pokud bude třeba na připravené smlouvě nějakých změn, kontaktujte prosím dodavatele prostřednictvím e-mailu yello@yello.cz

Uzavřená smlouva vč. dalších dokumentů vám obratem přijde na váš e-mail.

Krok 3: Zajistěte výpověď či ukončení smlouvy u stávajícího dodavatele

Máte-li nastaveno, že výpověď zajišťuje nový dodavatel - tedy Yello, jste bez práce a můžete přeskočit na další bod. 

Máte-li nastaveno, že výpověď zajišťujete vy a chcete vaši volbu změnit na Yello, kontaktujte prosím dodavatele prostřednictvím e-mailu yello@yello.cz

Máte-li nastaveno, že výpověď zajišťujete vy a trváte na tom, pak si pohlídejte, že tak co nejdříve učiníte. Očekávejte od nás e-mail s instrukcemi, které vám pomohou proces lépe zvládnout. Doporučujeme prostudovat články:

Pozor! Máte-li stávající smlouvu na dobu neurčitou, podejte výpověď stávajícímu dodavateli až začátkem září. Yello počítá s tím, že dodávky k vám navede k 1. 1. 2025, tedy po 3 měsíční výpovědní lhůtě a nemusíte nikam zasílat akceptaci. 

Máte-li však stávající smlouvu se závazkem k určitému datu, podejte výpověď či ukončete smlouvu přesně k datu, které jste uvedli, resp. které je tím posledním dnem závazku. Dodavateli na yello@yello.cz zašlete pro jistotu akceptaci, kterou obdržíte od stávajícího dodavatele. V předmětu e-mailu uveďte "Skautská energie – akceptace".

Vámi uvedené údaje, se kterými Yello počítá si můžete zkontrolovat zobrazením přihlášky v zákaznickém portále moje.skautskaenergie.cz. Zjistíte-li, že bylo uvedeno špatné datum, spojte se opět s Yello.

Krok 4: Čekejte, proces změny trvá. Buďte nápomocní.

Yello učiní potřebné kroky k tomu, aby zajistili dodávky navazující na vašeho stávajícího dodavatele. Pokud v procesu někde vznikne komplikace, je možné, že se na vás obrátí a budou potřebovat vaši součinnost. 

Obrátí-li se na vás váš stávající dodavatel s námitkou k výpovědi, kterou obdrží, předávejte informace ihned Yello. Nabídne-li vám váš stávající dodavatel vylepšení vaší smlouvy s cílem vás udržet (tzv. retenční nabídka), je samozřejmě na vás, jak se před podpisem smlouvy s Yello rozhodnete. Přijetím nabídky Skautské energie získáváte dlouhodobě zajištěný systém pravidelné soutěže nejlepších cen a zároveň podporujete i skautskou organizaci. Budeme moc rádi, bude-li vaše volba pro naší nabídku. 

Krok 5: Zahájení dodávek, platební kalendář záloh

Po zahájení dodávek do vašeho odběrného místa (tj. v závislosti na vašem stávajícím závazku a výpovědních lhůtách) obdržíte od Yello uvítací dopis s předpisem zálohových plateb a zároveň přístupové údaje do zákaznického portálu dodavatele.  

Krok 6: 2 roky máte vystaráno

Po zahájení dodávky vám bude 24 měsíců platit aktuálně vysoutěžená cena. Zajistí vám velmi vysoké úspory. Pak v roce 2026 bude vhodné se opět přihlásit do námi pořádané aukce energií a zajistit si řešení pro další období. Budeme vás včas o možnostech informovat. 

Jak na plyn

Vítězným dodavatelem, který všem přihlášeným k aukci zajistí levnější dodávky plynu, je společnost Pražská plynárenská, a. s. 

Krok 1: Obdržíte e-mail s informací o výsledku aukce

V nejbližších dnech obdrží uživatelé s přihlášenými odběrnými místy plynu od Skautské energie e-mail informující o výsledcích aukce na plyn. Podpis smlouvy s dodavatelem se pro plyn provádí v prostředí zákaznického portálu Skautské energie na moje.skautskaenergie.cz

Krok 2: Podepište smlouvu a plnou moc 

V zákaznickém portálu Skautské energie na vás již smlouvy čekají k podpisu. Podle toho, zda výpověď zajišťuje Pražská plynárenská nebo vy, bude třeba podepsat buď plnou moc nebo prohlášení o tom, že konec stávající smlouvy jste zajistili vy. Obojí je  připraveno kompletně tak, abyste mohli jen doplnit váš podpis. Ten provedete na obrazovce myší a uložíte. 

Nemělo by se to stát, ale pokud bude třeba na připravené smlouvě před podpisem nějakých změn, kontaktujte prosím infolinku Skautské energie e-mailu info@skautskaenergie.cz

Uzavřená smlouva vč. dalších dokumentů vám obratem přijde na váš e-mail.

Krok 3: Zajistěte výpověď či ukončení smlouvy u stávajícího dodavatele

Máte-li nastaveno, že výpověď zajišťuje nový dodavatel - tedy Pražská plynárenská, jste bez práce a můžete přeskočit na další bod. 

Máte-li nastaveno, že výpověď zajišťujete vy, doporučujeme vám ještě před podpisem volbu změnit tak, že výpověď za vás řeší nový dodavatel. Změnu nastavíte snadno před podpisem smlouvy v zákaznickém portále moje.skautskaenergie.cz

Máte-li nastaveno, že výpoveď zajišťujete vy a trváte na tom, pak si pohlídejte, že tak co nejdříve učiníte. Očekávejte od nás e-mail s instrukcemi, které vám pomohou proces lépe zvládnout. Doporučujeme prostudovat články:

Pozor! Máte-li stávající smlouvu na dobu neurčitou, podejte výpověď stávajícímu dodavateli až začátkem září. Pražská plynárenská počítá s tím, že dodávky k vám navede k 1. 1. 2025, tedy po 3 měsíční výpovědní lhůtě a nemusíte nikam zasílat akceptaci. 

Máte-li však stávající smlouvu se závazkem k určitému datu, podejte výpověď či ukončete smlouvu přesně k datu, které jste uvedli, resp. které je tím posledním dnem závazku. Dodavateli na callcentrum@ppas.cz pak zašlete pro jistotu akceptaci, kterou obdržíte od stávajícího dodavatele.

Vámi uvedené údaje, se kterými Pražská plynárenská počítá si můžete zkontrolovat zobrazením přihlášky v zákaznickém portále moje.skautskaenergie.cz nebo přímo na vygenerovaném prohlášení před podpisem. Zjistíte-li, že bylo uvedeno špatné datum, spojte se opět se skautskou infolinkou.

Krok 4: Čekejte, proces změny trvá. Buďte nápomocní.

Pražská plynárenská učiní potřebné kroky k tomu, aby zajistili dodávky navazující na vašeho stávajícího dodavatele. Pokud v procesu někde vznikne komplikace, je možné, že se na vás obrátí pracovníci dodavatele nebo skautský tým a budou potřebovat vaši součinnost. 

Obrátí-li se na vás váš stávající dodavatel s námitkou k výpovědi, kterou obdrží, předávejte informace ihned Pražské plynárenské. Nabídne-li vám váš stávající dodavatel vylepšení vaší smlouvy s cílem vás udržet (tzv. retenční nabídka), je samozřejmě na vás, jak se před podpisem smlouvy s Pražskou plynárenskou rozhodnete. Přijetím nabídky Skautské energie získáváte dlouhodobě zajištěný systém pravidelné soutěže nejlepších cen a zároveň podporujete i skautskou organizaci. Budeme moc rádi, bude-li vaše volba pro naší nabídku. 

Krok 5: Zahájení dodávek, platební kalendář záloh

Po zahájení dodávek do vašeho odběrného místa (tj. v závislosti na vašem stávajícím závazku a výpovědních lhůtách) obdržíte od Pražské plynárenské uvítací dopis s předpisem zálohových plateb a zároveň přístupové údaje do zákaznického portálu dodavatele.  

Krok 6: 2 roky máte vystaráno

Po zahájení dodávky vám bude 24 měsíců platit aktuálně vysoutěžená cena. Pak v roce 2026 bude vhodné se opět přihlásit do námi pořádané aukce energií a zajistit si řešení pro další období. Budeme vás včas o možnostech informovat. 

Mohlo by vás ještě zajímat

Aukce Skautské energie dopadla pro zákazníky výborně

Aukce Skautské energie dopadla pro zákazníky výborně

"Letošní aukcí bylo dosaženo výborných cen, které jsem ani nečekal s ohledem na dění na trhu, na zvyšování cen na burze." uvádí ve svém hodnocení nezávislý odborný server TZB info, který se dlouhodobě věnuje úsporám v oblasti energetiky.

Jak optimálně využít výhody aukce Skautské energie s vaší fotovoltaikou: Praktický návod pro majitele FVE

Jak optimálně využít výhody aukce Skautské energie s vaší fotovoltaikou: Praktický návod pro majitele FVE

Tento článek vám pomůže zorientovat se v možnostech, jak správně postupovat, pokud máte fotovoltaickou elektrárnu (FVE) a řešíte výkup přebytků. Doporučujeme využít jednoduché řešení Yello "Férová baterie", není to však jediná možná volba, kterou máte.

Přemýšlíte o podpisu smlouvy z aukce Skautské energie? Tady je, proč se to vyplatí!

Přemýšlíte o podpisu smlouvy z aukce Skautské energie? Tady je, proč se to vyplatí!

Připravili jsme pro vás několik reálných zákazníků, kterým jsme úsporu přesně vypočetli. Jejich příklady ukazují, jaké úspory můžete dosáhnout, pokud podepíšete smlouvu na naši vysoutěženou nabídku. Často jde o desítky tisíc korun.